Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново проблем със Селето!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отново проблем със Селето!

Днес Селето зацикли три пъти,карам си,светва лампата за селето,изключва се само на нулева и не вкарва скорост.
    След като изключа колата и я оставя 5-10 митути,пали и си включва нормално на скорост.
    Давайте идеи що може да е.
    Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Вариант е помпата да е тръгнала. Не може да дигне достатъчно бързо налягане и селето влиза в авариен режим. Проверявал ли си я на диагностика?
    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Провери си релето на помпата да не е нагоряло и да не контактува всеки път,при релетата пред акумулатора е, едно от черните. Буксите към помпата също за лоши връзки и четките на моторчето на помпата,тя е под пластмасовия капак, където е казанчето на селето.Е виж и маслото дали е достатъчно де
      156 2.0ts selespeed

Comment

Вчера нямах време да я водя на диагностика но преди време ми изхвърляше масло след смяна на маслото и я бях водил и диагностиката нищо не показа,просто маслото беше повечко.
        Релето и четките не съм ги гледал,сега ще слезна да ги погледна,само малко не разбрах за четките къде се намират.
        Маслото е почти на макс.

Comment

Да беше потърсил малко
          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%ED%EA%E8

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            Да беше потърсил малко
            http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%ED%EA%E8
            Колега темата съм я чел няколко пъти ама не съм чел като хората,та вчера след по-задълбочено препрочитане открих Америка.

Та за проверка на сферата: Давате контакт и превключвате няколко предавки докато чуете , че помпта се включи. Изчаквате да вдигне налягане и да изключи. След това превключвате по една предавка и броите. Ако помпата тръгне на, или след 3-тото превключване , сферата е ОК.

До сега нещата бяха точно така,вчера докато чистех букси,релета и тествах ми направи впечатление,че помпата се включва вече на второ превключване.

-Направих тази проверка,след второто превключване тръгва помпата,това значи ли че сферата не е добре?-въпрос от колегата ReDDevil
            -Да! е твоя отговор.

Следователно и моята сфера е отишла на кино.
            В същата тема си написал,че става и ситроенска сфера(с малко преправяне).
            От кой модел Ситроен става сферата или няма значение?

Comment

След вчерашното човъркане по колата постигнах малък резултат,при отваряне на вратата помпата бучи 5-6 секунди(напоследък беше към 15 сек.),за два дена само един път светна лампата на селето,изключи се на нулева за миг но включи на скорост веднага.
              Направи ми обаче и нещо друго впечатление днес,на баир леко придърпва,притрисва.
              Това има ли връзка със селето или може да е от съединителя,може ли да са взаимно свързани проблемите?

Comment

Ако замислянето е в момента на превключването - ДА, но ако е просто по време на движение, причината е другаде. Ако е износен съединителя, то той просто почва да буксува на голяма предавка. Това, колко време, ще работи помпата при отваряне на вратата, зависи както от състоянието на сферата, така и от състоянието на робота. Написал съм как се тества сферата, ако включва на всяко 2-ро по-добре я смени. По нета ще намериш за около 80 паунда, така, че си купи нова !

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                  Ако замислянето е в момента на превключването - ДА, но ако е просто по време на движение, причината е другаде. Ако е износен съединителя, то той просто почва да буксува на голяма предавка. Това, колко време, ще работи помпата при отваряне на вратата, зависи както от състоянието на сферата, така и от състоянието на робота. Написал съм как се тества сферата, ако включва на всяко 2-ро по-добре я смени. По нета ще намериш за около 80 паунда, така, че си купи нова !
                  Благодаря отново Колега!
                  Сфера намерих в нета за 89 евро + 14 евро доставка,днес ще мина да видя и тук в един магазин.
                  Иначе съединителя буксува само на нагорно и на малка предавка.
                  Питахте и по горе за Ситроенска сфера,има ли значение от кой модел Ситоен е?
                  Не ми се свиди за парите,досега винаги съм ползвал оригинални части и консумативи.

Comment

Working...
                  X